Amuse Bush Camp – ett gastronomiskt äventyr i två akter!

Amuse Bush Camp (25/8 2012) inleddes med en unik provsmakningsvandring från Norsesunds station till torpet Vik (nära Floda utanför Göteborg), där Patrik Johansson och Zandra Bring som driver Vallmobackens smöreri bor. Vid ett antal stationer i skogen serverades amuse bouches/snacks inspirerade av vad som finns i naturen, skapade av Victor Wågman (fd sous chef på Noma i Köpenhamn). Väl framme vid Vik väntade mer mat och dryck; en trerätters middag komponerad av Victor, även den fylld av överraskningar och baserad på lokala råvaror såsom kycklingar från gården. Och så mitt gästspel – jag stoppade korv på hjort och vildsvin tillsammans med deltagarna, hjortkorven kryddades med rölleka från ängen. Efter korvgrillning och middag var det dags att somna in i halmen i baslägret…

Foton: Per Lifvergren och Helena Marika Ekenger

Comments are closed.